Page not found

Glendy Vanderah "Kus mets kohtub tähtedega"

Glendy Vanderah “Kus mets kohtub tähtedega”

Iga raamatu jaoks on õige aeg ja koht.

Lasse Lønnebotn „Vendade vägi“

Lasse Lønnebotn „Vendade vägi“ (Tänapäev, 2022) “Edu seisneb julguses olla parim.” – Johannes Thingnes Bø Enne kõnealuse raamatuni jõudmist pean rääkima väikese eelloo. Kui ma mõned aastad tagasi laskesuusatamist jälgima hakkasin, ei olnud selle kohta erialast kirjandust eesti keeles ilmunud praktiliselt mitte midagi. Ka ingliskeelsena oli seda raske leida. Mäletan, kuidas ma terve interneti pahupidi pöörasin, et…
Read more

Taylor Jenkins Reid "Evelyn Hugo seitse abikaasat"

Taylor Jenkins Reid “Evelyn Hugo seitse abikaasat”

Vananev ja omaette hoidev Hollywoodi staar Evelyn Hugo paneb oksjonile oma kuulsamad kleidid ja on valmis andma esimest korda üle aastate intervjuu.

Lisa Unger „Viimane, kes hüljati“

Kui avastasin, et Lisa Ungeril on uus raamat väljas, teadsin, et pean seda lugema, kuna möödunud aastal loetud „Pihtimused 19.45 rongis“ meeldis mulle väga (mingil kummalisel põhjusel ma sellest siin polegi kirjutanud).

Heelia Sillamaa „Ammuu“

Mõtlesin pikalt, mida kirjutada raamatu kohta, mida kõik juba niikuinii teavad (ja lugeda tahavad)? Minu eesmärk pole kunagi olnud olla hästi asjatundlik kirjanduskriitik, vaid lihtsalt inimlikult muljetada ja soovitada loetut. Siis aga tabasin end healt mõttelt – just inimlik soovitus!

Raamatuaasta 2020 kokkuvõte

Mul on üks vana võlg tasuda. Eelmine aasta samaks ajaks olin maa lugenud 40 raamatut (täna samal ajal on skoor 11). 40, seda ikka on… natuke? Kokku lugesin 2020. aastal 73 raamatut, mis teeb keskmiselt 6,1 raamatut kuus. Mu eesmärk oli lugeda vähemalt 5 raamatut kuus ja enamik aastast see ka õnnestus. Kõige vähem lugesin…
Read more

Tekstivõluri november 2020 kuu kokkuvõte

November 2020 – kuu kokkuvõte

Üle pika aja üks kuu kokkuvõtete postitus – vau-vau! Alustasin seda tegelikult Instagrami postitusena, aga kirjutades sain aru, et mõtteid on väga palju.

Mademoiselle Coco ja armastuse parfüüm

#67 Michelle Marly „Mademoiselle Coco ja armastuse parfüüm“

Seesuguste Suurte Raamatutega on alati veidi see hirm, et kas see siis päriselt ka nii hea on. Või et kas see suudab kuidagi mind ka puudutada?

#63 Rein Sikk „Ajalehe anatoomia“

Taaskord saan alustada arvustust sõnadega „oh kuidas ma ei jõua ära imestada, kuidas see raamat mu riiulis aastaid seisnud on.“

Vladimir Nabokov "Lolita"

#60 Vladimir Nabokov „Lolita“

Oh kuidas ma ka ei püüaks, ei jõua ma ära imestada, et ma seda veel lugenud polnud.